Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Ομελέτα με αγκινάρες και πατάτες τηγανητές

Μαγειρική

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά

4 αγκινάρες,

4 πατάτες κανονικού μεγέθους,

3 αυγά,

ελαιόλαδο για τηγάνισμα,

αλάτι, πιπέρι,

200 γραμμάρια αλεύρι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις αγκινάρες. Τις ζεματάμε σε βραστό νερό με λεμόνι για 3΄. Αποσύρουμε και τις στραγγίζουμε χωρίς να τις σπάσουμε.

Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε το αλεύρι, πιπέρι και αλάτι.

Βάζουμε τις αγκινάρες μέσα στο μείγμα του αλευριού και φροντίζουμε να τις καλύψει καλά.

Αμέσως μετά καθαρίζουμε και τις πατάτες, και τις ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με τις αγκινάρες, που τις έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Τηγανίζουμε πατάτες και αγκινάρες μαζί.

Μετά χτυπάμε τα αυγά για να γίνουν ομελέτα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις η ομελέτα μας ροδίσει και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή με φρεσκοτριμένο πιπέρι

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Φόρτωση άρθρων...