Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Ομελέτα με αγκινάρες και πατάτες τηγανητές

Μαγειρική

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά

4 αγκινάρες,

4 πατάτες κανονικού μεγέθους,

3 αυγά,

ελαιόλαδο για τηγάνισμα,

αλάτι, πιπέρι,

200 γραμμάρια αλεύρι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις αγκινάρες. Τις ζεματάμε σε βραστό νερό με λεμόνι για 3΄. Αποσύρουμε και τις στραγγίζουμε χωρίς να τις σπάσουμε.

Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε το αλεύρι, πιπέρι και αλάτι.

Βάζουμε τις αγκινάρες μέσα στο μείγμα του αλευριού και φροντίζουμε να τις καλύψει καλά.

Αμέσως μετά καθαρίζουμε και τις πατάτες, και τις ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με τις αγκινάρες, που τις έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Τηγανίζουμε πατάτες και αγκινάρες μαζί.

Μετά χτυπάμε τα αυγά για να γίνουν ομελέτα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις η ομελέτα μας ροδίσει και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή με φρεσκοτριμένο πιπέρι

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Φόρτωση άρθρων...