Μερίδες: 4-5

Χρόνος προετοιμασίας: 10'

Χρόνος μαγειρέματος: 15'

Υλικά

6 αβγά

300 γραμμάρια κιμά μαγειρεμένο (που περίσσεψε από σάλτσα κιμά)

100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή μυζήθρα τριμμένη

1 κουταλάκι σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, στρώνετε μέσα τον κιμά και αφήνετε να ψηθεί για 3-4 λεπτά.

Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το τυρί, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τον κιμά και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού και να σκεπαστεί ο κιμάς.

Τρυπάτε το μίγμα με ξύλινη σπάτουλα ανά διαστήματα για να γεμίσει το κενό με το μίγμα των αβγών. Όταν πήξει η ομελέτα, τη σκεπάζετε με καπάκι και σβήνετε τη φωτιά.

Αφήνετε λίγο να σταθεί, πασπαλίζετε με μαϊντανό και κόβετε την ομελέτα σε τριγωνικά κομμάτια.