Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 15'
Υλικά
6 αβγά
300 γραμμάρια κιμά μαγειρεμένο (που περίσσεψε από σάλτσα κιμά)
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή μυζήθρα τριμμένη
1 κουταλάκι σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, στρώνετε μέσα τον κιμά και αφήνετε να ψηθεί για 3-4 λεπτά.
Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το τυρί, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τον κιμά και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού και να σκεπαστεί ο κιμάς.
Τρυπάτε το μίγμα με ξύλινη σπάτουλα ανά διαστήματα για να γεμίσει το κενό με το μίγμα των αβγών. Όταν πήξει η ομελέτα, τη σκεπάζετε με καπάκι και σβήνετε τη φωτιά.
Αφήνετε λίγο να σταθεί, πασπαλίζετε με μαϊντανό και κόβετε την ομελέτα σε τριγωνικά κομμάτια.