Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Ομελέτα με μπέικον, σπανάκι και τυρί

Μαγειρική

Για δύο άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 6 φέτες μπέικον σε κομμάτια όχι πολύ μικρά

- 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι (πλυμένο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)

- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο και το άσπρο μέρος (σε ροδελίτσες)

- 5 φρέσκα αυγά φρέσκα (κατά προτίμηση βιολογικά)

- Λίγο μεταλλικό νερό με ανθρακικό

- 100 ml φρέσκο γάλα

- 6 κουταλάκια σούπας τριμμένη παρμεζάνα (ή πεκορίνο ή όποιο άλλο πικάντικο σκληρό τυρί)

- Αλάτι

- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)

- Σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας και σοτάρουμε εκεί το μπέικον για 2 με 3 λεπτά, ανακατεύοντας για να ροδίσει χωρίς να σκουρύνει πολύ. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και το αφήνουμε κατά μέρος.

Στο ίδιο τηγάνι και στο λίπος που έμεινε από το σοτάρισμα του μπέικον, προσθέτουμε το βούτυρο, το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας προσεκτικά (για να μην τα διαλύσουμε) μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και έως ότου αυτά εξατμιστούν.

Τότε προσθέτουμε το μπέικον, τα αυγά (που τα έχουμε χτυπήσει προηγουμένως με το γάλα, το μεταλλικό νερό και το αλατοπίπερο), χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα από τις άκρες προς το κέντρο.

Προσθέτουμε τέσσερις κουταλιές τριμμένο τυρί και όταν αρχίσει να σφίγγει η ομελέτα, σταματάμε το ανακάτεμα και την αφήνουμε να μαγειρευτεί. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και με το υπόλοιπο τυρί. Τραβάμε από τη φωτιά την ομελέτα, την κόβουμε σε μερίδες και τη σερβίρουμε, περιχύνοντας με λίγη έτοιμη σάλτσα ντομάτας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Φόρτωση άρθρων...