Για 8 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά (+ μεγάλη αναμονή ψυγείου)

Υλικά

- 4 μπανάνες (μεγάλες και μακριές)

- 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι

- 1+½ φλιτζάνι αμύγδαλα (ή άλλη επικάλυψη)

- 2 κουταλάκια σούπας φιστικοβούτυρο (σκέτο ή με κομματάκια)

- 8 καλαμάκια

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κάθετα στη μέση. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι, ρίχνετε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύετε να ενωθούν καλά. Χτυπάτε τα αμύγδαλα στο μούλτι σε χοντρά τρίμματα (προσοχή, μην τα κάνετε πούδρα) και τα αδειάζετε σε ένα άλλο μπολ, ξεχωριστό.

2. Μπήγετε με μεγάλη προσοχή στο πλατύ μέρος κάθε μπανάνας ένα ξυλάκι από αυτά που χρησιμοποιούμε στο παγωτό ή στα σουβλάκια.

Στη συνέχεια, βουτάτε τη μπανάνα στο μείγμα γιαουρτιού, σπατουλάρετε όσο μπορείτε καλύτερα την επιφάνεια του φρούτου ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η στρώση και την κυλάτε στη χοντροτριμμένη αμυγδαλόψιχα να καλυφθεί καλά.

Ακουμπάτε κάθε μπανάνα σε πιάτο ντυμένο με λαδόκολλα και αφού τελειώσετε με όλα τα φρούτα, τα βάζετε στην κατάψυξη για τρεις ώρες να παγώσουν καλά.

Εννοείται ότι μπορείτε να δοκιμάσετε σαν επικάλυψη ότι άλλο σας αρέσει όπως λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα, κομματάκια σοκολάτας, χρωματιστές τρούφες ακόμα και κορν φλέικς.