Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 30'

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

100 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα

Για τη σάλτσα

φλούδα από 2 λεμόνια

1 νεροπότηρο ζάχαρη

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη λεμονάτη σάλτσα: Kόβετε τις φλούδες λεμονιού σε σπιρτόξυλα, τα βράζετε σε άφθονο νεράκι και τα σουρώνετε.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε ένα νεροπότηρο νερό, τα σπιρτόξυλα από τη φλούδα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στα ⅔. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Ετοιμάζετε το παγωτό: Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το γιαούρτι, βάζετε μπρος το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνετε τη ζάχαρη σιγά σιγά και το δουλεύετε για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα. Ένα λεπτό πριν τελειώσετε το χτύπημα ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα φράουλα.

Αποθηκεύετε το μίγμα σε ειδικό δοχείο και το καταψύχετε για 6 ώρες τουλάχιστον. Το σερβίρετε μαζί με τη λεμονάτη σάλτσα.