Για 7-8 άτομα
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30+ λεπτά
Υλικά
- 8-10 ώριμα ροδάκινα (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)
- 1 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
- 2 βανιλέτες
- 1 φλιτζάνι χυμός ροδάκινου (τύπου Amita)
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 συσκευασία Garni (Γιώτης) ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας (2 φάκελοι)
Εκτέλεση
- Βάζετε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα σε αντικολλητικό σκεύος και προσθέτετε τη ζάχαρη και τις βανιλέτες. Ρίχνετε έπειτα τον χυμό ροδάκινο και βράζετε σε σιγανή φωτιά.
- Όταν δέσει το μείγμα και μαλακώσουν τα κομμάτια του ροδάκινου (θα μοιάζει με μαρμελάδα) αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
- Χτυπάτε τους δύο φακέλους Garni με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Προσθέτετε κατόπιν τη σάλτσα ροδάκινου (περίπου δύο φλιτζάνια) και συνεχίζετε το χτύπημα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζετε σε μεταλλική φόρμα, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις