Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Παγωτό με ροδάκινα

Μαγειρική

Για 7-8 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30+ λεπτά

Υλικά

- 8-10 ώριμα ροδάκινα (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)

- 1 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη

- 2 βανιλέτες

- 1 φλιτζάνι χυμός ροδάκινου (τύπου Amita)

- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

- 1 συσκευασία Garni (Γιώτης) ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας (2 φάκελοι)

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα σε αντικολλητικό σκεύος και προσθέτετε τη ζάχαρη και τις βανιλέτες. Ρίχνετε έπειτα τον χυμό ροδάκινο και βράζετε σε σιγανή φωτιά.
  2. Όταν δέσει το μείγμα και μαλακώσουν τα κομμάτια του ροδάκινου (θα μοιάζει με μαρμελάδα) αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
  3. Χτυπάτε τους δύο φακέλους Garni με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Προσθέτετε κατόπιν τη σάλτσα ροδάκινου (περίπου δύο φλιτζάνια) και συνεχίζετε το χτύπημα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζετε σε μεταλλική φόρμα, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Φόρτωση άρθρων...