Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Παγωτό τσίζκεϊκ με κεράσια

Μαγειρική

Για 12+ άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το ψυγείο)

Υλικά

- 500 γραμμάρια σαντιγί φυτική (καλά χτυπημένη)

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

- 1 κουτί τυρί κρέμα (200 γραμμάρια)

- 1 βανίλια

- 2/3 φλιτζανιού σπασμένα μπισκότα

- ¼ φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο (προαιρετικά)

- 1+½ φλιτζάνι κεράσια (σάλτσα κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο)

- 1 κουταλάκια σούπας χυμός λεμονιού (για τα φρέσκα κεράσια μόνο)

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη (αν χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα κεράσι δεν χρειαζόμαστε το χυμό λεμονιού). Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα.

Όταν τα υλικά ενωθούν, ανακατεύουμε απαλά το μείγμα του τυριού με τη σαντιγί και βάζουμε το παγωτό σε σκεύος με καπάκι. Έπειτα, αναμειγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα βυθίζουμε απαλά στο παγωτό.

Προσθέτουμε τα κεράσια ή τη σάλτσα κεράσι, πάλι με την ίδια διαδικασία, βυθίζοντάς τα απαλά. Κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει καλά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Φόρτωση άρθρων...