Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Παγωτό τσίζκεϊκ με κεράσια

Μαγειρική

Για 12+ άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το ψυγείο)

Υλικά

- 500 γραμμάρια σαντιγί φυτική (καλά χτυπημένη)

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

- 1 κουτί τυρί κρέμα (200 γραμμάρια)

- 1 βανίλια

- 2/3 φλιτζανιού σπασμένα μπισκότα

- ¼ φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο (προαιρετικά)

- 1+½ φλιτζάνι κεράσια (σάλτσα κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο)

- 1 κουταλάκια σούπας χυμός λεμονιού (για τα φρέσκα κεράσια μόνο)

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη (αν χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα κεράσι δεν χρειαζόμαστε το χυμό λεμονιού). Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα.

Όταν τα υλικά ενωθούν, ανακατεύουμε απαλά το μείγμα του τυριού με τη σαντιγί και βάζουμε το παγωτό σε σκεύος με καπάκι. Έπειτα, αναμειγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα βυθίζουμε απαλά στο παγωτό.

Προσθέτουμε τα κεράσια ή τη σάλτσα κεράσι, πάλι με την ίδια διαδικασία, βυθίζοντάς τα απαλά. Κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει καλά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες - 1 κιλό φρέσκα φασολάκια - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο...

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια χταπόδι - Μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό (μακαροτσίνια) - 5 ώριμες ντομάτες (περασμένες ...

Φόρτωση άρθρων...