Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 60΄ (μαρινάδα)

Μαγείρεμα: 50΄

Υλικά

- 8 χοιρινές πανσέτες (λεπτοκομμένες)

- 1 ξερό κρεμμύδι σε φετούλες - 3 με 4 σκελίδες σκόρδο

- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

- 7 με 8 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)

- 6 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο

- 1½ κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

- 1½ κουτ. σούπας μέλι

- 1½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο - 1 δαφνόφυλλο

- Αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

1. Μαρινάρουμε πρώτα τις πανσέτες. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, τις πασπαλίζουμε με θυμάρι, πιπέρι και από τις δύο μεριές. Έπειτα, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα κρασιού, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τοποθετούμε πάνω τους το σκόρδο αφού το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια, το δαφνόλλο και το κρεμμύδη σε φετούλες. Σκεπάζουμε κατόπιν με μια πλαστική μεμβράνη το πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο καλύτερα θα είναι για να πάρουν γεύση οι πανσέτες μας.

2. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, στραγγίζουμε τις πανσέτες από τη μαρινάδα τους, την οποία την κρατάμε στην άκρη σε μπολ. Έπειτα, σε ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τις πανσέτες μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο τους πλευρές.

Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη μαρινάδα μαζί με το υπόλοιπο κρασί και το ξίδι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στο τέλος, ρίχνουμε ρίχνουμε το μέλι και την μαύρη ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.