Για 4 άτομα
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο)
- 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 1 κούπα σκληρό τυρί (τριμμένο)
- 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι σούπας χυμός λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Επιλέγουμε όσο μπορούμε καλύτερες πατάτες (μεγάλες και καλοσχηματισμένες), τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε σχολαστικά, τις τρυπάμε με μυτερό καλαμάκι σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε στο φούρνο χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.
Όταν ετοιμαστούν και μαλακώσουν (όχι πολύ), τις αφήνουμε να κρυώσουν, ανοίγουμε με κοφτερό μαχαίρι ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους, αδειάζουμε με προσοχή αρκετή από την ψίχα τους και τις αλατοπιπερώνουμε.
2. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και μετά προσθέτουμε το σπανάκι αφήνοντάς το να πιει τα υγρά του. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα –ανακατεύοντας- την ψίχα από τις πατάτες, καλά λιωμένη με πιρούνι, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και πάλι και δοκιμάζουμε για το αν χρειάζεται αλατοπίπερο.
Τέλος, γεμίζουμε μία-μία τις πατάτες με τη γέμιση, πασπαλίζουμε κάθε μία με τριμμένο τυρί (όσο θέλουμε) και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.