Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 4 μεγάλες πατάτες

- 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο)

- 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκομμένη)

- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) '

- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 κούπα σκληρό τυρί (τριμμένο)

- 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα

- 1 κουταλάκι σούπας χυμός λεμονιού

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Επιλέγουμε όσο μπορούμε καλύτερες πατάτες (μεγάλες και καλοσχηματισμένες), τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε σχολαστικά, τις τρυπάμε με μυτερό καλαμάκι σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε στο φούρνο χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.

Όταν ετοιμαστούν και μαλακώσουν (όχι πολύ), τις αφήνουμε να κρυώσουν, ανοίγουμε με κοφτερό μαχαίρι ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους, αδειάζουμε με προσοχή αρκετή από την ψίχα τους και τις αλατοπιπερώνουμε.

2. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και μετά προσθέτουμε το σπανάκι αφήνοντάς το να πιει τα υγρά του. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα –ανακατεύοντας- την ψίχα από τις πατάτες, καλά λιωμένη με πιρούνι, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και πάλι και δοκιμάζουμε για το αν χρειάζεται αλατοπίπερο.

Τέλος, γεμίζουμε μία-μία τις πατάτες με τη γέμιση, πασπαλίζουμε κάθε μία με τριμμένο τυρί (όσο θέλουμε) και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...