Σαββάτο
16 Νοεμβρίου 2024

Πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια

Μαγειρική

Για 6-8 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό πατάτες
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 2-3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 30 ml κρασί λευκό
- 340 γραμμάρια καλαμάρια έτοιμα, σε πικάντικη σάλτσα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Μαϊντανός ψιλοκομμένο
- Ξύσμα λεμονιού από μισό λεμόνι
- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους 2 εκατοστών. Έπειτα, τις βράζετε μαζί με αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από μισό, μέχρι να μαλακώσουν, για 12-15 λεπτά. Τέλος, τις σουρώνετε και τις αφήνουμε στην άκρη.

2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τις πατάτες και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ψιλοκόβετε το σκορδό, τα κρεμμυδάκια, τα προσθέτετε στο τηγάνι με τις πατάτες και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτετε έπειτα τα καλαμαράκια, αλάτι και ελάχιστο πιπέρι.

Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Φόρτωση άρθρων...