Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 35’
Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
20 ελιές μαύρες
½ φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια σούπας κάππαρη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σούπας μηλόξιδο
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
4 κουταλάκια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τις πατάτες 2 ώρες πριν τις σερβίρετε. Τις πλένετε καλά και τις βάζετε σε κρύο αλατισμένο νερό. Τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ή τις μαγειρεύετε στον ατμό (δοκιμάζετε αν μαλάκωσαν αρκετά βυθίζοντας ένα πιρούνι ή μαχαίρι).
Όσο βράζουν οι πατάτες, ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Ανακατεύετε σε μπολ τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεμένο με το μηλόξιδο και τη μουστάρδα.
Όταν γίνουν οι πατάτες, τις καθαρίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές, τις αφήνετε ολόκληρες αν είναι πολύ μικρές ή τις κόβετε σε ροδέλες αν είναι μεγάλες.
Τις βάζετε ζεστές σε μπολ και τις περιχύνετε με το κρασί και το μίγμα της βινεγκρέτ. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε την πατατοσαλάτα να απορροφήσει τα αρώματα.
Προσθέτετε τις ελιές, το αγγουράκι τουρσί, την κάππαρη και την σερβίρετε πάνω σε φύλλα ρόκας ή πολύ φρέσκο ωμό σπανάκι.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις