Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας

- 5 αυγά

- 1 φλιτζάνι γάλα

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη

- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο

- 2 βανίλιες

- 1 μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

- 3 φλιτζάνια ζάχαρη

- 3+½ φλιτζάνια νερό

- Ζάχαρη άχνη και κανέλα (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (καλύτερα να είναι μακρόστενο-φούρνου). Σουρώνουμε ένα ένα τα έτοιμα φύλλα κρούστας, με τέτοιο τρόπο, που να σχηματίζουν βεντάλια. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο, στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Κατόπιν, απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη κρέμα μας και ψήνουμε τη πίτα για 15 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.

2. Ήρθε η ώρα για το σιρόπι: Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 με 7 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να χλιάνει, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λακέρδα στην άλμη

Για οικογένεια Ετοιμασία: 30 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα από μεγάλη παλαμίδα (καθαρισμένα, χωρίς το αίμα) - 1 κιλό χοντρό αλάτι - Θυμάρι, δεντρολίβανο - Ηλιέλαιο (όσο ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Φόρτωση άρθρων...