Ετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια ζυμαρικά (πένες ή άλλα)
- 200 γραμμάρια σολομός, καπνιστός (σε μικρά κομμάτια)
- 400 γραμμάρια μανιτάρια agaricus (σε λεπτές φέτες)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (σε κομμάτια, όχι πολύ μικρά)
- Μισό ποτήρι κρασιού ουίσκι (σκωτσέζικο)
- 2 κουταλάκια σούπας κρέμα γάλακτος (για μαγειρική)
- 3 κουταλάκια σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι βασιλικός
- Πιπέρι αλεσμένο
- 1 κουταλάκι σούπας μαργαρίνη (ή Βιτάμ)
Εκτέλεση
1. Αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με την σάλτσα σόγιας, σε μεσαία φωτιά, για περίπου 6 με 7 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το σολομό και αφήνουμε τα υλικά για 2 με 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.
Έπειτα, σβήνουμε με το ουίσκι και ανακατεύουμε για 5 περίπου λεπτά μέχρι να φύγει το πολύ ζουμί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αρκετό πιπέρι, σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Έπειτα από 2-3 λεπτά προσθέτουμε και το βασιλικό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα με το σολομό, στο –σβηστό- μάτι για 4 με 5 λεπτά.
2. Βράζουμε τις πένες al dente για περίπου 10 λεπτά και τις σουρώνουμε. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μπρίκι και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα στις πένες, ανακατεύοντας καλά, και αφήνοντας να δέσει η σάλτσα με το ζυμαρικό.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις