Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Πικάντικες γαρίδες με τουρσί

Μαγειρική
Για τέσσερα άτομα

Προετοιμασία: 10'

Μαγείρεμα:10'

Υλικά

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

24 γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι ούζο

200γρ. τουρσιά ανάμικτα (καρότα, πιπερίτσες καυτερές, πιπεριές κόκκινες)
μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και ανακατεύετε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει το άρωμά της.

Βάζετε τις γαρίδες σε μονή στρώση και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας μια-δυο φορές μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον. Σβήνετε με το ούζο και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Μεταφέρετε τις γαρίδες σε μπολ και προσθέτετε τα τουρσάκια και τον μαϊντανό. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο του τηγανιού και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Φόρτωση άρθρων...