Για 16+ κομμάτια
Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 4 φύλλα για χωριάτικες πίτες, σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκατοστά
- 150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες (από βαζάκι), καλά στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη, στραγγισμένη
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
- Μισό φλιτζάνι φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
1. Σε μπολ, αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Αν είναι νερουλή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης κατά μήκος, μία κουταλιά της σούπας μείγμα.
Γυρίζουμε τις άκρες για να σκεπάσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε τα πιτάκια σε σχήμα φλογέρας. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση. Τηγανίζουμε τις φλογέρες σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε ζεστές.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τις αλείψουμε με νερό, να τις βάλουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και να τις ψήσουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.