Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Πιπεριές γεμιστές με φέτα

Μαγειρική
Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 20'

Υλικά

12 πιπεριές «κέρατα», πλυμένες
200 γραμμάρια φέτα σκληρή, σε κυβάκια
1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη, αποφλοιωμένη και στραγγισμένη
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Με μια κάθετη τομή κόβετε το κοτσάνι από τις πιπεριές και αφαιρείτε τους σπόρους τους.

Ανακατεύετε προσεκτικά την φέτα με το δυόσμο ή τον άνηθο και το πιπέρι και γεμίζετε τις πιπεριές. Κλείνετε το άνοιγμα μ’ ένα κομμάτι ντομάτα με φλούδα.

Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ταψί και σκορπάτε από πάνω την ντομάτα. Περιχύνετε με λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Μπορείτε να τις ψήσετε και στο γκριλ του φούρνου ή στη σχάρα, γυρίζοντάς τες προσεκτικά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Φόρτωση άρθρων...