Για 16 κομμάτια
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 1 συσκευασία σφολιάτα
- 2 κολοκυθάκια (σε φέτες λεπτές)
- 1 μελιτζάνα (σε ροδέλες)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης (χοντροκομμένες)
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
- 1 καρότο (σε φετούλες)
- 10 ντοματίνια (στα τέσσερα)
- 1 κουταλάκια σούπας πελτές
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα (χοντροκομμένη)
- Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη κατά βούληση.
Εκτέλεση
1. Ξεκινάμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ντοματίνια στα τέσσερα. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, το κολοκύθι, την μελιτζάνα και τα σοτάρουμε να μαραθούν. Στο τέλος, ρίχνουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Διαλύουμε τον πελτέ σε μια κούπα νερό, τον προσθέτουμε στα λαχανικά και αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει.
2. Όταν η σάλτσα της γέμισης μελώσει ελαφρά (χωρίς πολλά υγρά), σπάμε σε κομμάτια την φέτα, την προσθέτουμε στη κατσαρόλα (εκτός φωτιάς) ανακατεύουμε να πάει παντού.
Κατόπιν, απλώνουμε σε ταψί το ένα φύλλο σφολιάτα αδειάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα ή έως ότου να ροδίσει το φύλλο.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις