Κυριακή
20 Απριλίου 2025

Πιτάκια με βερίκοκα, τυρί και δυόσμο

Μαγειρική
Μερίδες: για 20 πιτάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος μαγειρέματος: 20'

1 πακέτο (450 γραμμάρια) σφολιατάκια στρογγυλά
2 κουταλάκια σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
300 γραμμάρια βερίκοκα φρέσκα χωρίς κουκούτσι, σε κυβάκια του 1εκ.
150 γραμμάρια γραβιέρα χοντροτριμμένη
1 κουταλάκι σούπας δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
1 αβγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη γραβιέρα με τη μαρμελάδα, τα φρέσκα βερίκοκα και το δυόσμο ή το βασιλικό.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε από μία γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση και την τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι. Αλείφετε τις άκρες τους με λίγο αβγό και τα διπλώνετε σε μισοφέγγαρα.

Πατάτε τις άκρες τους με πιρούνι για να κλείσουν καλά και τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ταψί, σε απόσταση 3 εκατοστά μεταξύ τους.

Αλείφετε τα πιτάκια με το υπόλοιπο αβγό και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Ομελέτα με μπέικον, σπανάκι και τυρί

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φέτες μπέικον σε κομμάτια όχι πολύ μικρά - 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο - 1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι ...

Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες - 1 κιλό φρέσκα φασολάκια - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο...

Φόρτωση άρθρων...