Μερίδες: για 20 πιτάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 30’

Χρόνος μαγειρέματος: 20'

1 πακέτο (450 γραμμάρια) σφολιατάκια στρογγυλά

2 κουταλάκια σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

300 γραμμάρια βερίκοκα φρέσκα χωρίς κουκούτσι, σε κυβάκια του 1εκ.

150 γραμμάρια γραβιέρα χοντροτριμμένη

1 κουταλάκι σούπας δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο

1 αβγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη γραβιέρα με τη μαρμελάδα, τα φρέσκα βερίκοκα και το δυόσμο ή το βασιλικό.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε από μία γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση και την τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι. Αλείφετε τις άκρες τους με λίγο αβγό και τα διπλώνετε σε μισοφέγγαρα.

Πατάτε τις άκρες τους με πιρούνι για να κλείσουν καλά και τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ταψί, σε απόσταση 3 εκατοστά μεταξύ τους.

Αλείφετε τα πιτάκια με το υπόλοιπο αβγό και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.