Για 6+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 1 φακελάκι ξερή μαγιά

- 250 ml χλιαρό νερό

- 140 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 270 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) (επιπλέον)

- 85 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα

- 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1+¼ κουταλάκι αλάτι

- Σιμιγδάλι ψιλό για το ζυμάρι

Για την επικάλυψη

- 200 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

- Φουντούκια

- Πραλίνα φουντουκιού (ή σοκολάτα)

Εκτέλεση

Σε μπολ, ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τα 140 γρ. αλεύρι, αφήνοντας τα στην άκρη για 30 λεπτά μέχρι το μείγμα να βγάλει φουσκάλες. Σε άλλο μπολ, λιώνουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο και όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τη μαγιά προσθέτουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα.

Το μεταφέρουμε έπειτα στο μίξερ και ξεκινάμε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη, την οποία κατόπιν ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας όπως, το τυρί, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, ζαχαρωτά, πραλίνα, κομμάτια σοκολάτας ή και φρούτα της αρεσκείας μας.

Ανοίγουμε το φούρνο και με προσοχή σπρώχνουμε την πίτσα στο καυτό ταψάκι που είναι στο εσωτερικό του (χωρίς να το βγάλουμε). Ψήνουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε. Εννοείται πως σερβίρουμε αμέσως!