Για 8+ άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 400 γραμμάρια αλεύρι

- 50 γραμμάρια μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

- 150 ml γάλα

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

- Μισό κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση

- 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο

- 300 γραμμάρια πράσα

- 100 γραμμάρια ζαμπόν (ψιλοκομμένο)

- 3 αυγά (χτυπημένα)

- 150 ml κρέμα γάλακτος

- 100 ml τυρί κρέμα

- Μισό κουταλάκι αλάτι

- Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη (με το χέρι) και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα 10λεπτο. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, ανοίγουμε τη ζύμη ελαφρά και τη στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε με σύρμα τα 100 γραμμάρια κασέρι, τα χτυπημένα αυγά, το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε κατσαρολάκι, τσιγαρίζουμε ελαφρά τα πράσα σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αφού τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε ψιλοκόψει. Ρίχνουμε τα πράσα πάνω στη ζύμη και έπειτα προσθέτουμε τη γέμιση.

Ότι περισσεύει γύρω-γύρω από τη ζύμη το στρίβουμε με τα χέρια μας, δημιουργώντας σχέδιο περιμετρικά της πίτας. Στο τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια κασέρι και βάζουμε τη πίτα στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά.