Ετοιμασία: 30+ λεπτά
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
- 6 νεροπότηρα γάλα
- 2 νεροπότηρα ζάχαρη
- ¾ της χάρτινης συσκευασίας κακάο
- 1 νεροπότηρο αλεύρι (όλες οι χρήσεις)
- Σαντιγί (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα σαβαγιάρ στην μέση ή στα τρία. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη, το κακάο και το αλεύρι σε σκεύος. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και αφού έχουμε ανακατέψει πολύ καλά τα στερεά υλικά, πατώντας τα με ένα κουτάλι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι, τα ενώνουμε με το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και κάνουμε την κρέμα σοκολάτας. Εγώ, χτυπάω το μείγμα με το μίξερ χειρός για περισσότερη ευκολία. Κατόπιν, το σκεπάζουμε με μεμβράνη (ή πετσέτα) για να μην πιάσει κρούστα αλλά και να συμβεί κάτι τέτοιο, ανακατεύουμε πάλι με το μίξερ.
2. Αν θέλουμε να κάνουμε ατομικά προφιτερόλ, βάζουμε σε κάθε κούπα (ή μπολάκι) 1 σαβαγιάρ κομμένο στα 3 κι έπειτα ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας.
Στο τέλος, διακοσμούμε με σαντιγί. Εάν το κάνουμε σε μεγάλο σκεύος τότε φτιάχνουμε δύο στρώσεις, δηλαδή 3-4 σαβαγιάρ στη βάση, λίγη κρέμα έπειτα, άλλα 3-4 σαβαγιάρ και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Αν σας αρέσει και η λευκή κρέμα στο προφιτερόλ κάνετε το εξής: βάζετε σαβαγιάρ, έπειτα κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια, μετά την κρέμα σοκολάτας και γαρνίρετε.