Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Για 1 άτομο

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο κρούστας

- 1 κομμάτι τυρί φέτα

- 2 κουταλάκια σούπας μέλι

- 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσάμι

- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά το τυρί με άφθονο νερό και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξει όλα τα υγρά του και όταν θα το χρησιμοποιήσετε να είναι εντελώς στεγνό. Διπλώνετε το φύλλο κρούστας στη μέση, τοποθετείτε τη φέτα στο κέντρο και τυλίγετε σαν ραβασάκι.

Προσοχή, κλείνετε καλά τις άκρες του φύλλου χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο ή λίγο αλεύρι έτσι ώστε να μην έχετε πρόβλημα κατά την διαδικασία του τηγανίσματος να ανοίξει το ραβασάκι σας.

Έπειτα, αφού έχετε ζεστάνει καλά το ελαιόλαδο, τηγανίζετε το πιτάκι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σερβίρετε το ραβασάκι ζεστό με μέλι και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο σουσάμι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Φόρτωση άρθρων...