Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Ρεβίθια με σπανάκι και λουκάνικα

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 100΄

Υλικά

- ½ κιλό ρεβίθια - ½ κιλό σπανάκι (καλά καθαρισμένο και ζεματισμένο) - Χωριάτικα λουκάνικα (σε ροδέλες) - 2-3 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο - 2 ώριμες τριμ. ντομάτες - 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας - 2 ξερά κρεμμύδια (σε ροδέλες) - ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο - 2 φύλλα δάφνης - 1 κόκκινη ψιλοκομ. πιπερίτσα (χωρίς τα σπόρια) - Ελαιόλαδο (όσο χρειάζεται) - 1 φλιτζάνι νερό - Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για μισή περίπου ώρα. Όταν μαλακώσουν, τα βγάζετε και τα σουρώνετε.

2. Σε κατσαρόλα, σοτάρετε τα σκόρδα σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε λίγο και ρίχνετε τις ντομάτες και τον πελτέ. Όταν δέσει η σάλτσα, αποσύρετε το τηγάνι από το μάτι. Κατόπιν, αδειάζετε τα ρεβίθια σε γάστρα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Ρίχνετε έπειτα τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα δάφνης, το σπανάκι, καλά καθαρισμένο και ζεματισμένο, τα λουκάνικα, τη πιπερίτσα, μισό περίπου φλιτζάνι ελαιόλαδο, το νερό, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και ψήνετε με το καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 80 με 90 περίπου λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχετε τακτικά για τα υγρά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...