Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 100 γραμμάρια τριμμένο κολοκύθι
- 60 γραμμάρια τριμμένο καρότο
- 1 μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένος δυόσμος
- 4 κουταλιές τριμμένο κρίθινο παξιμάδι
- 4 κουταλιές νιφάδες βρώμης
- 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
- Αλεύρι (για το πανάρισμα)
- Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση
1. Από τη προηγουμένη, βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν και μέχρι το επόμενο πρωί αλλάζουμε το νερό τρεις με τέσσερις φορές.
Την άλλη μέρα, στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα περνάμε από μηχανή κιμά. Αν θέλουμε μπορούμε ακόμα καλύτερα να τα περάσουμε από το μύλο του πουρέ (δεν τα θέλουμε πολτό αλλά αλεσμένα).
2. Σε βαθύ σκεύος βάζουμε τα αλεσμένα ρεβίθια. Προσθέτουμε το κολοκύθι, το καρότο, το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, να αναμειχθούν τα υλικά και βάζουμε το μείγμα για τους κεφτέδες στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Μετά, πλάθουμε κεφτεδάκια σε σχήμα στρογγυλό και λεπτό, μικρά σε μέγεθος και τα αλευρώνουμε. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δυνατή φωτιά.
Τα αφήνουμε από τη μία πλευρά καλά και μετά τα γυρίζουμε να τηγανιστούν από την άλλη. Τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν καλά από το λάδι.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις