Για 2-4 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά (χωρίς το μούλιασμα)

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 400 γραμμάρια ρεβίθια

- 2 ξερά κρεμμύδια

- 1 δαφνόφυλλο

- 200 γραμμάρια φρέσκα κρεμμυδάκια (σε ροδέλες)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένου κόκκινη πιπεριά

- Αρκετός ψιλοκομμένος μαϊντανός (όσο σας αρέσει)

Για τη σάλτσα ταχινιού

- 3-4 κουταλάκια σούπας ταχίνι καλής ποιότητας (ή και ολικής)

- 2 λεμόνια (χυμός)

- 1-2 κουταλάκια λευκό ξίδι

- Λίγο νερό (θερμοκρασία δωματίου)

- Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό και την επομένη, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με δύο ξερά ολόκληρα κρεμμύδια, ένα φύλλο δάφνης και αλάτι. Όταν βράσουν και έχουν μαλακώσει ελαφρά (προσοχή να μη μας λιώσουν, τα σουρώνουμε, τα αδειάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα, τα πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τη ψιλοκομμένη πιπεριά. Ανακατεύουμε καλά και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

2. Σε βαθύ μπολ, αναμειγνύουμε το ταχίνι, το λεμόνι, το ξίδι, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε, αν θέλουμε προσθέτουμε κάποιο από τα παραπάνω υλικά για να πετύχουμε τη γεύση που επιθυμούμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα τη ρεβιθοσαλάτα, αναμειγνύοντας καλά ώστε να πάει παντού.