Σαββάτο
22 Φεβρουαρίου 2025

Ριγκατόνι με σάλτσα κρεμμυδιού

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 35+΄

Υλικά

- 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι - 4-5 ξερά κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες) - ¼ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο - ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο - 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί - 2 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός - Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι - Τριμμέρνη παρμεζάνα Εκτέλεση

1. Σοτάρω τα κρεμμύδια στο ζεστό βούτυρο και στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσουν χρυσίζουν, τα αλατοπιπερώνω. Έπειτα, σκεπάζω με το καπάκι, χαμηλώνω τη φωτιά και τα αφήνω για 35 με 40 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Προς το τέλος, σβήνω με το κρασί, δυναμώνω τη φωτιά, ανακατεύω ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ και μόλις μελώσει αρκετά η σάλτσα, τα αποσύρω.

2. Βράζω τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν γίνουν al dente, τα σουρώνω καλά. Σερβίρω τα ζυμαρικά ζεστά περιχυμένα με την υπέροχη σάλτσα των κρεμμυδιών και πασπαλισμένα με παρμεζάνα και μαϊντανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) - 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια - 1 φλιτζανάκι ελαιόλα...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φόρτωση άρθρων...