Ετοιμασία: 5΄
Μαγείρεμα: 35+΄
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι - 4-5 ξερά κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες) - ¼ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο - ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο - 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί - 2 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός - Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι - Τριμμέρνη παρμεζάνα Εκτέλεση
1. Σοτάρω τα κρεμμύδια στο ζεστό βούτυρο και στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσουν χρυσίζουν, τα αλατοπιπερώνω. Έπειτα, σκεπάζω με το καπάκι, χαμηλώνω τη φωτιά και τα αφήνω για 35 με 40 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Προς το τέλος, σβήνω με το κρασί, δυναμώνω τη φωτιά, ανακατεύω ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ και μόλις μελώσει αρκετά η σάλτσα, τα αποσύρω.
2. Βράζω τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν γίνουν al dente, τα σουρώνω καλά. Σερβίρω τα ζυμαρικά ζεστά περιχυμένα με την υπέροχη σάλτσα των κρεμμυδιών και πασπαλισμένα με παρμεζάνα και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις