Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Ριζότο με γαρίδες και σπαράγγια

Μαγειρική
Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 2+½ κούπες ζωμός κοτόπουλου (ίσως και να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα)

- 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο

- 2 κουταλάκια σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

- ¾ κούπας ρύζι αρμπόριο (για ριζότο)

- ¼ κούπας ξηρό λευκό κρασί

- Μισή κούπα κομμένα σπαράγγια

- 10 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες

- 1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζω πρώτα το ζωμό κοτόπουλου σε κατσαρολάκι και μετά χαμηλώνω τη φωτιά, ίσα-ίσα να τον διατηρώ ζεστό.
  2. Σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, λιώνω το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, προσθέτω το κρεμμύδι και το σοτάρω έως ότου γίνει διάφανο, για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνω κατόπιν το ρύζι, αναδεύω με ξύλινη κουτάλα, ώστε να ανακατευθεί καλά με το βούτυρο και προσθέτω το κρασί, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν το ρύζι απορροφήσει τα πολλά υγρά, ρίχνω μισή κούπα από το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι τα υγρά να απορροφηθούν.

Συνεχίζω έπειτα με άλλη μισή κούπα ζωμού, ανακατεύοντας και πάλι μέχρι το ρύζι να τραβήξει τα υγρά. Έπειτα και από την τρίτη δόση (μισή κούπα) ζωμού, προσθέτω τα κομμένα σπαράγγια, συνεχίζοντας το ανάδεμα. Πριν συνεχίσω και με τις άλλες δύο δόσεις ζωμού, προσθέτω τις γαρίδες και ανακατεύω πολύ καλά.

Δοκιμάζω τότε το ριζότο και αν είναι όπως ακριβώς το θέλω, το αφήνω για πολύ λίγο στη φωτιά και μετά το αποσύρω. Διαφορετικά, προσθέτω τη μία ή και τις δύο επόμενες δόσεις ζωμού (από μισή κούπα) και ακολουθώ την ίδια διαδικασία.

Στο τέλος, ρίχνω την παρμεζάνα, ανακατεύω και προσθέτω αλάτι και πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Φόρτωση άρθρων...