Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Ριζότο με πιπεριές και ροκφόρ

Μαγειρική
Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια ρύζι για ριζότο (arborio)

- 1.200 ml ζωμός λαχανικών (ή κύβοι ζωμού αραιωμένοι σε νερό) - 3-4 κόκκινες γλυκές πιπεριές (σε λωρίδες ή φετούλες)
- 200 γραμμάρια τυρί ροκφόρ (θρυμματισμένο) - 150 ml λευκό κρασί, λίγο ελαιόλαδο

- 2-3 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αλάτι, πιπέρι, λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνω σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τηγανίζω τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά έως ότου αλλάξουν χρώμα αλλά όχι να μαυρίσουν. Προσθέτω έπειτα τις πιπεριές σε λωρίδες (ή φετούλες) και αφήνω για άλλα 3 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνω το ρύζι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα.

2. Ζεσταίνω καλά σε άλλη κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών με το κρασί. Αδειάζω το μείγμα σταδιακά, χρησιμοποιώντας μεγάλη κουτάλα σούπας, στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια.

Όταν απορροφηθεί η πρώτη ποσότητα συνεχίζω να προσθέτω ζωμό και ακολουθώ την ίδια διαδικασία, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν μαλακώσει το ρύζι, προσθέτω το ροκφόρ, ανακατεύω και το αφήνω ώσπου να ζεσταθεί. Δοκιμάζω και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνω επιπλέον. Σερβίρω το ριζότο με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Για 1 άτομο Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο κρούστας - 1 κομμάτι τυρί φέτα - 2 κουταλάκια σούπας μέλι - 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσά...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Φόρτωση άρθρων...