Ετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια ρύζι για ριζότο (arborio)
- 1.200 ml ζωμός λαχανικών (ή κύβοι ζωμού αραιωμένοι σε νερό) - 3-4 κόκκινες γλυκές πιπεριές (σε λωρίδες ή φετούλες)
- 200 γραμμάρια τυρί ροκφόρ (θρυμματισμένο) - 150 ml λευκό κρασί, λίγο ελαιόλαδο
- 2-3 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αλάτι, πιπέρι, λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνω σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τηγανίζω τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά έως ότου αλλάξουν χρώμα αλλά όχι να μαυρίσουν. Προσθέτω έπειτα τις πιπεριές σε λωρίδες (ή φετούλες) και αφήνω για άλλα 3 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνω το ρύζι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα.
2. Ζεσταίνω καλά σε άλλη κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών με το κρασί. Αδειάζω το μείγμα σταδιακά, χρησιμοποιώντας μεγάλη κουτάλα σούπας, στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν απορροφηθεί η πρώτη ποσότητα συνεχίζω να προσθέτω ζωμό και ακολουθώ την ίδια διαδικασία, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν μαλακώσει το ρύζι, προσθέτω το ροκφόρ, ανακατεύω και το αφήνω ώσπου να ζεσταθεί. Δοκιμάζω και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνω επιπλέον. Σερβίρω το ριζότο με μαϊντανό ψιλοκομμένο.