Για 12+ κομμάτια
Ετοιμασία: 30 λεπτά (+αναμονή για τη ζύμη)
Μαγείρεμα: 30+ λεπτά
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- Μία πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 125 ml χλιαρό γάλα
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
- 60 γραμμάρια κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- 750 ml γάλα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια σταφίδες
- Γλάσο ή μαρμελάδα βερίκοκο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Σε μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα. Ζυμώνουμε την ζύμη για 10 λεπτά.
Την τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε φλιτζάνι, διαλύουμε σε 50 ml γάλα το άνθος αραβοσίτου.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και μετά την αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο, διαστάσεων περίπου 40 με 60 εκατοστών. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και τις σταφίδες μουλιασμένες. Τυλίγουμε σε ρολό από την κοντή πλευρά και έπειτα το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 2½ εκατοστών.
Απλώνουμε τα ψωμάκια σε ταψάκι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν. Τέλος, ψήνουμε τα ρολά στους 190-200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ελαφρώς τη μαρμελάδα και μόλις βγάλουμε τα ψωμάκια από το φούρνο, αμέσως με πινέλο τα αλείφουμε με αυτήν.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις