Για 10+ κομμάτια

Ετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 30+ λεπτά

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

150 γραμμάρια μπέικον (ψιλοκομμένο)

150 γραμμάρια ζαμπόν (ψιλοκομμένο)

200 γραμμάρια ρεγκάτο (ή άλλο κίτρινο τυρί) (ψιλοκομμένο)

100 γραμμάρια φέτα (χοντρολιωμένη)

200 ml κρέμα γάλακτος (όλα τα λιπαρά)

2-3 αυγά - Λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη λεκανίτσα, ρίχνετε ψιλοκομμένα τα τυριά, το μπέικον και το ζαμπόν. Αφού έχετε χτυπήσει τα αυγά με τη κρέμα γάλατος σε άλλο μπολ, αδειάζετε το μείγμα στη λεκάνη και αλατοπιπερώνετε (με προσοχή στο αλάτι αν τα υλικά σας είναι ήδη αλμυρά). Αναμειγνύετε όσο καλά μπορείτε. Η γέμιση θα πρέπει να σας βγει σχετικά σφιχτή και όχι πολύ αραιή και για αυτό το λόγο μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ακόμα λίγα στέρεα υλικά (τυριά ή αλλαντικά) ώστε να τραβήξουν το υγρό μείγμα αυγών-κρέμας.

2. Σε καθαρή επιφάνεια, απλώνετε τα δύο φύλλα σφολιάτας (ή κρούστας) και κατά μήκος

τους τοποθετείτε το μείγμα τυριών-αλλαντικών.

Κατόπιν και ξεκινώντας από τα πλάγια, τυλίγετε τα φύλλα ώστε στο τέλος να δημιουργηθούν δύο μεγάλα μακρόστενα ρολά. Στη συνέχεια, απλώνετε τα ρολά σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και τα ψήνετε στους 200 με 220 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά έως ότου αρπάξουν στην επιφάνεια τους.

Όταν πλέον είναι έτοιμα, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κόβετε σε κομμάτια.