Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 70 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 3 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα (μουλιασμένες σε νερό, καλά στραγγισμένες)
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πράσινη πιπεριά (σε καρεδάκια)
- 1 κόκκινη πιπεριά (σε καρεδάκια)
- 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)
- 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
- Μισό φλιτζάνι παρμεζάνα (τριμμένη)
- 1 αυγό
- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 3 αυγά βρασμένα (σφιχτά)
- Ελαιόλαδο
- 3 τριμμένες ντομάτες (στο multi)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 κομματάκια τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη, ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι, κρασί, παρμεζάνα, το ένα αβγό, ωμό και το μαϊντανό. Όταν πλέον το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί το απλώνουμε σε μεγάλο χαρτί ψησίματος, κατά μήκος, και σε ορθογώνιο, παραλληλόγραμμο σχήμα.
Κατά μήκος του μείγματος κιμά (πρέπει να είναι όσο σφιχτός γίνεται για να μην μας διαλυθεί κατά τη διάρκεια του τυλίγματος) τοποθετούμε τα σφιχτά αβγά, το ένα δίπλα στο άλλο και βάζουμε επίσης τις πιπεριές και την φέτα.
Τυλίγουμε προσεχτικά τον κιμά σε ρολό, ξεκινώντας από τα πλάγια προς τα μέσα, μαζί με τη λαδόκολλα, το τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε πάνω-κάτω, στους 200 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά.
- Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με τη ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά και φτιάχνουμε σάλτσα.
Αφαιρούμε το χαρτί από το έτοιμο πλέον ρολό, το περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το ψήσιμο, με τυλιγμένο το ρολό, για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρεται με τηγανητές πατάτες ή και με ρύζι και ταιριάζει τέλεια στα κυριακάτικα τραπέζια μας.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις