Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Ρώσικη σαλάτα αλά ελληνικά

Μαγειρική
Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: -

Υλικά

- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα
- 2 κουταλάκια σούπας λαχανικά τουρσί (διάφορα) (ψιλοκομμένα)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα καυτερή πάπρικα
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι σούπας λευκό ξίδι

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ μπολ, τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα λαχανικά τουρσί (της αρεσκείας μας), ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε το σκόρδο, ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι (ανάλογα και με τη φέτα αν είναι αλμυρή) και το ξίδι.

Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, προσθέτουμε κάποια ποσότητα από τα υλικά μας αν λείπει από τη γεύση, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...