Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Σαλάτα με αβγά και γιαούρτι

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Προετοιμασία: 10'

Μαγείρεμα: 10'

Υλικά

5 αβγά σφιχτά
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κουταλάκια σούπας γιαούρτι στραγγιστό
3-4 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τα απλώνετε σε μια πιατέλα. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού μαζί με λίγο αλατοπίπερο.

Περιχύνετε τα αβγά. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον απλώνετε πάνω στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Φόρτωση άρθρων...