Υλικά
400 γραμμάρια baby πατάτες, με τη φλούδα τους
1 φλιτζάνι φακές, βρασμένες
1 ντομάτα σε κυβάκια ή ντοματίνια κομμένα στα 4
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Για τη βινεγκρέτ
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουταλάκια γλυκού μέλι
1 κουταλάκι γλυκού ξίδι
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψήνετε τις πατάτες στο φούρνο. Στη συνέχεια τις κόβετε στη μέση, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τις φακές, τη ντομάτα και τα κρεμμυδάκια.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Σε ένα ποτήρι ρίχνετε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξίδι και ανακατεύετε με ένα κουταλάκι. Προσθέτετε το λάδι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας διαρκώς, για να μην κόψει η σάλτσα.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.