Κυριακή
20 Απριλίου 2025

Σαλάτα με κοτόπουλο εστραγκόν και κράνμπερις

Μαγειρική
Για 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 40΄

Υλικά

800 γραμμάρια κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
6 κουταλάκια σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού κράνμπερις
ποικιλία από πράσινα σαλατικά, (μαρούλι, ρόκα, λόλα, παντζαρόφυλλα), καλά πλυμένα και χοντροκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι ή το βράζετε και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης και κοτόπουλο ψητό που έχει περισσέψει.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο με το σέλερι, τη μαγιονέζα, το εστραγκόν, τα κράνμπερις, αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε τις πρασινάδες σε σαλατιέρα, προσθέτετε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30+ λεπτά Υλικά - 1 σκελίδα σκόρδου (ή κατά προτίμηση) - 1 κιλό κολοκυθάκια (μετρίου μεγέθους) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζ...

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Φόρτωση άρθρων...