Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2025

Σαρδέλες γεμιστές

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (πλυμένες, καθαρισμένες)

- 100 γραμμάρια (ή όσο πάρει) ξερή ψίχα ψωμιού (τριμμένη)

- 60 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα (τριμμένη)

- 60 γραμμάρια ξανθές σταφίδες (μουσκεμένες σε λευκό ξηρό κρασί για ½ ώρα)

- Παρθένο ελαιόλαδο

- Δαφνόφυλλα

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τραβάμε το κεφάλι από τις σαρδέλες και με μια απότομη κίνηση τις ξεκοκαλίζουμε, τις ανοίγουμε στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε. Βρέχουμε κατόπιν τη ψίχα του ψωμιού με λάδι (όχι πολύ). Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις αναμειγνύουμε σε μπολάκι με την αμυγδαλόψιχα και την ψίχα του ψωμιού, αλατοπιπερώνοντας.

2. Γεμίζουμε τις σαρδέλες με όσο μείγμα πάρουν και τις τυλίγουμε, τοποθετώντας τες σφηνωμένες τη μία δίπλα στην άλλη, σε καλά λαδωμένο ταψί και με την ένωση προς τα κάτω. Ανάμεσα τους βάζουμε χοντροκομμένα δαφνόφυλλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα γέμισης από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γκιουζλεμέδες με φέτα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 2 φλιτζάνια νερό - 3-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ...

Μπαρμπούνια σαβόρο με πετιμέζι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μπαρμπούνια ή γόπες (ή και πιο μικρά, σαρδέλες ή μαρίδες) - 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τι...

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Φόρτωση άρθρων...