Τετάρτη
26 Μαρτίου 2025

Σαρδέλες γεμιστές

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (πλυμένες, καθαρισμένες)

- 100 γραμμάρια (ή όσο πάρει) ξερή ψίχα ψωμιού (τριμμένη)

- 60 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα (τριμμένη)

- 60 γραμμάρια ξανθές σταφίδες (μουσκεμένες σε λευκό ξηρό κρασί για ½ ώρα)

- Παρθένο ελαιόλαδο

- Δαφνόφυλλα

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τραβάμε το κεφάλι από τις σαρδέλες και με μια απότομη κίνηση τις ξεκοκαλίζουμε, τις ανοίγουμε στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε. Βρέχουμε κατόπιν τη ψίχα του ψωμιού με λάδι (όχι πολύ). Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις αναμειγνύουμε σε μπολάκι με την αμυγδαλόψιχα και την ψίχα του ψωμιού, αλατοπιπερώνοντας.

2. Γεμίζουμε τις σαρδέλες με όσο μείγμα πάρουν και τις τυλίγουμε, τοποθετώντας τες σφηνωμένες τη μία δίπλα στην άλλη, σε καλά λαδωμένο ταψί και με την ένωση προς τα κάτω. Ανάμεσα τους βάζουμε χοντροκομμένα δαφνόφυλλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα γέμισης από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπακαλιάρος γιαχνί

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό (περίπου) μπακαλιάρος παστός - 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια - 2 σκελίδες σκόρδο - 1 φλιτζάνι τσαγ...

Ψαρόσουπα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σκορπίνες, σπάροι, κεφαλόπουλα κ.ά. (για κακαβιά) - 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια (καθαρισμένα, ολόκληρα...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Φόρτωση άρθρων...