Σαββάτο
29 Μαρτίου 2025

Σαρδέλες γιαχνί

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό σαρδέλες

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- 4 σκελίδες σκόρδου

- Μισό κιλό ώριμες ντομάτες (και λίγο πελτέ για πιο κόκκινη σάλτσα)

- 1 ματσάκι μαϊντανός

- Λίγα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη (ή ξερή)

- Μισό φλιτζάνι ζεστό νερό

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βγάζετε το κεφάλι και τα εντόσθια από τις σαρδέλες. Τις πλένετε, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, περνάτε τις ντομάτες από χοντρό τρίφτη και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Βάζετε το ελαιόλαδο σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα και τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνετε τις ντομάτες (και τον πελτέ), το ανάλογο αλατοπίπερο και το ζεστό νερό. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά και όταν δέσει η σάλτσα, αποσύρετε την κατσαρόλα από την κουζίνα.

Προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύετε μία φορά. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ταψί, αραδιάζετε σε σειρά τα ψάρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, κουνάτε μια-δυο φορές το σκεύος χωρίς να τα ανακατέψετε και, μόλις το βγάλετε από το φούρνο, πασπαλίζετε το γιαχνί με τη φρέσκια ρίγανη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λακέρδα στην άλμη

Για οικογένεια Ετοιμασία: 30 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα από μεγάλη παλαμίδα (καθαρισμένα, χωρίς το αίμα) - 1 κιλό χοντρό αλάτι - Θυμάρι, δεντρολίβανο - Ηλιέλαιο (όσο ...

Μπακαλιάρος γιαχνί

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό (περίπου) μπακαλιάρος παστός - 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια - 2 σκελίδες σκόρδο - 1 φλιτζάνι τσαγ...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Φόρτωση άρθρων...