Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 60'
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες
3 πατάτες, χωρίς φλούδα, σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το ταψί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
200ml κρασί λευκό
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξερή
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Στρώνετε τις φέτες πατάτας σε ένα μέτριο ταψάκι, που έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει για 6-7 λεπτά.
Ρίχνετε το μισό μίγμα της ντομάτας επάνω στις πατάτες που έχετε στρώσει στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζετε το ταψί από το φούρνο, προσθέτετε τα φιλέτα σαρδέλας και σκορπίζετε το υπόλοιπο μίγμα της ντομάτας.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα και το λάδι του.