Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Σεφταλιές

Για 30+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη)

Ετοιμασία: 40 λεπτά (και επιπλέον αναμονή)

Μαγείρεμα: 20+ λεπτά

Υλικά

- 1.400 γραμμάρια χοιρινός κιμάς

- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

- 2-3 ξερά κρεμμύδια (τριμμένα)

- 1 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα, ψιλοκομμένα)

- 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)

- Λίγο ελαιόλαδο

- 5 κουταλάκια σούπας αλάτι

- 1 κουταλάκι σούπας πιπέρι

- 1 κουταλάκι σούπας ρίγανη

- 1 κουταλάκι σούπας καπνιστή γλυκιά πάπρικα

- Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

- 3 σκέπες αρνίσιες (μπόλιες)

Εκτέλεση

1. Για να χρησιμοποιήσουμε τις μπόλιες, τις βάζουμε πρώτα σε μπολ με κρύο νερό βρύσης, όχι ζεστό και τις αφήνουμε για αρκετές ώρες προσθέτοντας και λίγο ξίδι (αναλογία 80% νερό - 20% ξίδι). Η μπόλια είναι σαν ένα πολύ λεπτό δίχτυ με φλέβες λίπους και θέλει υπομονή για να ανοίξει τελείως και προσεκτικούς χειρισμούς για να μην τρυπήσει. Όταν είναι βρεγμένη πάνω στον πάγκο γλιστράει εύκολα και ανοίγει με ελαφριά πίεση των δαχτύλων.

2. Σε λεκανίτσα, ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τριμμένα, το ελαιόλαδο, τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, το μαϊντανό, καλά ψιλοκομμένο και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε και πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα κομμάτια. 3. Βγάζουμε τις σκέπες από το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και σε τέτοιο μέγεθος όσο να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί καλά.

Τυλίγουμε τις σεφταλιές μία-μία με ένα κομμάτι από τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια (φροντίζουμε να γυρίσουμε τον κιμά δύο φορές στην μπόλια ώστε να μη σκάσει στο ψήσιμο) και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ της κουζίνας για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...