Για 30+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη)

Ετοιμασία: 40 λεπτά (και επιπλέον αναμονή)

Μαγείρεμα: 20+ λεπτά

Υλικά

- 1.400 γραμμάρια χοιρινός κιμάς

- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

- 2-3 ξερά κρεμμύδια (τριμμένα)

- 1 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα, ψιλοκομμένα)

- 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)

- Λίγο ελαιόλαδο

- 5 κουταλάκια σούπας αλάτι

- 1 κουταλάκι σούπας πιπέρι

- 1 κουταλάκι σούπας ρίγανη

- 1 κουταλάκι σούπας καπνιστή γλυκιά πάπρικα

- Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

- 3 σκέπες αρνίσιες (μπόλιες)

Εκτέλεση

1. Για να χρησιμοποιήσουμε τις μπόλιες, τις βάζουμε πρώτα σε μπολ με κρύο νερό βρύσης, όχι ζεστό και τις αφήνουμε για αρκετές ώρες προσθέτοντας και λίγο ξίδι (αναλογία 80% νερό - 20% ξίδι).

Η μπόλια είναι σαν ένα πολύ λεπτό δίχτυ με φλέβες λίπους και θέλει υπομονή για να ανοίξει τελείως και προσεκτικούς χειρισμούς για να μην τρυπήσει.

Όταν είναι βρεγμένη πάνω στον πάγκο γλιστράει εύκολα και ανοίγει με ελαφριά πίεση των δαχτύλων.

2. Σε λεκανίτσα, ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τριμμένα, το ελαιόλαδο, τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, το μαϊντανό, καλά ψιλοκομμένο και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε και πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα κομμάτια.

3. Βγάζουμε τις σκέπες από το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και σε τέτοιο μέγεθος όσο να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί καλά.

Τυλίγουμε τις σεφταλιές μία-μία με ένα κομμάτι από τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια (φροντίζουμε να γυρίσουμε τον κιμά δύο φορές στην μπόλια ώστε να μη σκάσει στο ψήσιμο) και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ της κουζίνας για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές τους.