Για 10 κομμάτια
Ετοιμασία: 30 λεπτά (+αναμονή για το ψυγείο)
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
- 1 κουτί φυτική σαντιγί
- Μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- Τριμμένα μπισκότα
- Γλυκό του κουταλιού κεράσι (για τη γέμιση και το σερβίρισμα)
- Μπισκοτάκια ολόκληρα (για το γαρνίρισμα) - Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα σε φλοίδες (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και σταδιακά προσθέτουμε τα δύο είδη γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με πλαστική μεμβράνη και απλώνουμε το 1/3 της συνολικής ποσότητας του μείγματος.
Έπειτα, πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα μπισκότα της αρεσκείας μας και περιχύνουμε με σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού κεράσι (προσθέτουμε και ολόκληρα κερασάκια).
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά (1/3 μείγματος και τις υπόλοιπες ποσότητες μπισκότων και κερασιού) και τελειώνουμε με το υπόλοιπο του μείγματος. Βάζουμε κατόπιν το σεμιφρέντο στην κατάψυξη για τρεις ώρες ή -ακόμα καλύτερα- για ένα ολόκληρο βράδυ.
Την επομένη, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα, αφαιρούμε με προσοχή τη μεμβράνη, περιχύνουμε γλυκό του κουταλιού, τοποθετούμε ολόκληρα μπισκοτάκια και πασπαλίζουμε με φλοίδες λευκής σοκολάτας.
Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε φέτες και το γαρνίρουμε με ότι επιπλέον μας αρέσει.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις