Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Σεμιφρέντο σοκολάτας με φουντούκια και σύκα

Μαγειρική
Μερίδες: 8

Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 10’

Υλικά

Για το σεμιφρέντο
2/3 φλιτζανιού καφέ εσπρέσο (ρόφημα)
½ φλιτζάνι λικέρ
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
4 αποξηραμένα σύκα
5 αβγά
1½ φλιτζάνι γάλα
1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
220 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
120 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Για το σεμιφρέντο: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το εσπρέσο, το λικέρ, το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα σύκα κομμένα στη μέση και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τα σύκα στο ψυγείο μαζί με το σιρόπι για να κρυώσουν.

Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, ενώ συγχρόνως ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε κουταλιές από το ζεστό γάλα μέσα στα αβγά, για να πάρουν θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίχνετε όλο το μίγμα των αβγών μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και τα αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μίγμα αμέσως σε ένα μπολ και το ακουμπάτε σε ένα μεγαλύτερο μπολ με πάγο (κρύο μπεν μαρί).

Μόλις πέσει η θερμοκρασία από την κρέμα ρίχνετε τη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα φουντούκια, τα σύκα ψιλοκομμένα χωρίς το σιρόπι και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, καλυμμένη εσωτερικά με μεμβράνη, και φυλάτε στο ψυγείο για 6 ώρες, μέχρι να παγώσει το σεμιφρέντο. Σερβίρετε το σεμιφρέντο σε φέτες περιχυμένο με λίγο σιρόπι από τα σύκα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Φόρτωση άρθρων...