Ετοιμασία: 5΄
Μαγείρεμα: 30+΄
Υλικά
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
- 3 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 3 φλιτζάνια χυμός μανταρινιού (περίπου από 10 μανταρίνια)
- Ξύσμα από 2 μανταρίνια (βιολογικά)
- Φλούδα από 1 μανταρίνι (βιολογικό)
- 8-9 γαρύφαλλα
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- Τριμμένη κανέλα
- Λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το σιμιγδάλι, τα γαρύφαλλα, το ξυλαράκι της κανέλας και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια φωτιά, έως ότου ροδίσει ελαφρά το σιμιγδάλι.
Έπειτα, ρίχνετε σταδιακά τα υγρά, πρώτα τα τρία φλιτζάνια με τον χυμό, το ξύσμα και τα φλούδια από τα μανταρίνια, ενώ προσθέτετε και τα δύο φλιτζάνια με το ζεστό νερό. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και ρίχνετε τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πήξει ο χαλβάς, ανακατεύοντας όμως συνεχώς ώστε να μην σας κολλήσει.
Όταν είναι έτοιμος, αποσύρετε τη κανέλα και τις φλούδες, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και με καθαρή πετσέτα και αφήνετε το χαλβά για 5-6 λεπτά.
Στο τέλος, τον απλώνετε στη φόρμα της αρεσκείας σας και τον αφήνετε να αποκτήσει τη θερμοκρασία του δωματίου.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις