Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Σμυρναίικα σουτζουκάκια

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
- 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 3 κουταλάκια σούπας βούτυρο
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
- 6 κουταλάκια σούπας ξίδι
- Λίγο μπαχάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και ρίχνουμε το αλατοπίπερο, τα σκόρδα, λιωμένα, το κύμινο και το μπαχάρι. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, τα πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα και τα τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο.

Όταν ετοιμαστούν, τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

2. Περνάμε τα ντοματάκια από το μπλέντερ και στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο, το ξύδι, τη κανέλα και ελάχιστη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μετά προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και ελάχιστο νερό.

Τ’ αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και έως ότου δέσει η σάλτσα τους. Τα σερβίρουμε με στραγγιστό ρύζι, βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...