Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 20'
Υλικά
4 σνίτσελ χοιρινά
150 γραμμάρια παξιμάδια Κυθήρων
150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα απαλή
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
½ κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αφήνετε τα σνίτσελ εκτός ψυγείου για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα ευρύχωρο μπολ και τα αλατοπιπερώνετε.
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και με το μίγμα αλείφετε τα σνίτσελ με τα χέρια σας.
Θρυμματίζετε πολύ καλά τα παξιμάδια στο μούλτι και αδειάζετε σε ένα ρηχό πιάτο. Πανάρετε με τα θρυμματισμένα παξιμάδια τα σνίτσελ.
Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τόσο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο όσο να καλύπτει τα σνίτσελ.
Τα τηγανίζετε δύο-δύο μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν μέχρι μέσα.
Τα βγάζετε με μια τσιμπίδα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τα σνίτσελ όσο είναι ζεστά συνοδεύοντάς τα με πουρέ πατάτας και σαλάτα εποχής.