Για 12+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

- 1 κουταλάκι σούπας κακάο

- 100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα

- 2 ασπράδια

- 1 φλιτζάνι κρέμα πραλίνας φουντουκιού με γάλα και κακάο (τύπου Merenda) ή άλλο άλειμμα πραλίνας

Εκτέλεση

1. Σε μπολ, κοσκινίζετε την άχνη και το κακάο. Αλέθετε τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη (όχι πούδρα) και τα προσθέτετε στο μπολ. Χτυπάτε τα ασπράδια με το σύρμα σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε και αυτή στο μπολ, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω, να αναμιχθούν τα υλικά, αλλά να διατηρήσουν τον αέρα τους.

2. Με κορνέ, κόβετε τη ζύμη των μακαρόν σε στρογγυλά κομμάτια, πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας κενά μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν με το ψήσιμο. Με βρεγμένα δάχτυλα, πιέζετε ελαφρά τις επιφάνειες τους για να ισιώσουν.

Τα αφήνετε για 15 λεπτά να στεγνώσουν και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 15 με 20 λεπτά, να σφίξουν και να ξεκολλούν εύκολα από τη λαδόκολλα. Τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως και τα ενώνετε μεταξύ τους, σε σάντουιτς, με πραλίνα φουντουκιού.